Iordania

Regatul Hasemit al Iordaniei, numit in mod comun simplu Iordania, Este o tara araba din Orinetul Apropiat. Se invecineaza cu Siria în nord, cu Irak in nord-est, cu Arabia Saudia la est si la sud si cu Israel si Teritoriile Ocupate (Palestina sau Autoritatea Palestiniana) la vest. Impreuna cu Israelul imparte coasta Marii Moarte si a Golfului Aqaba. Principala religie este Islamul si limba oficiala este Limba araba.

Comorile Iordaniei se numara printre cele mai frumoase locuri din Arabia, de la anticele morminte de la Nabaten, templul lui Petra, la apa sarata a Marii Moarte , de la vechile orase Jerash si Pelala – infloritoarea statiune Aquaba, asezata in nordul golfului Aquaba. Mica tara la Marea Rosie are frontiere cu egiptul in vest, adica peninsula Sinai, iar la est are frontiera cu Arabia Saudita .

Orasul Petra este localizat la 162 de mile sud de capitala iordaniana Amman si este construit pe o terasa din apropierea Vaii lui Moise. A fost capitala regatului arab al nabatenilor, fiind loc de intalnire al caravanelor. Petra este faimos pentru tunelurile de apa si structurile sapate in roca. A fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burchhardt in 1812.

Orasul taiat efectiv in stanca rosie poate fi vizitat pe jos sau pe magarus – animalul il inchiriati la intrarea  in orasul-muzeu. Pentru vizitarea acestei Minuni nu va va fi suficienta o singura zi. Poate doar in doua trei zile va veti putea face o imagine exacta.

Jerash, denumit in antichitate Gerasa, este unul dintre cele mai bine conservate orase romane ale lumii. Exista specialisti care sustin ca ruinele din Pompei au fost mult mai bine pastrate – dar totusi oraselul din nordul Iordaniei ramane un important punct de reper al arhitecturii imperiale.

Wadi Rum este vizitat anual de sute de mii de turisti. Se estimeaza ca in acest desert cu nisip rosu mai traiesc aproximativ   40 de familii de beduini. Agentiile de turism care ofera excursii optionale in zona,  organizeaza inclusiv mese in corturile acestor localnici nomazi. De asemenea, turismul  este destul de dezvoltat in regiune astfel incat vizitoatorii pot inchiria jeepuri  pentru excursii individual.

About voyager28
Agentie de turism Touroperator, Voyager este specializata in circuite, sejururi, croaziere si pelerinaje in Iordania, Egipt, Israel, Sirya, Santorini(Grecia) si pe perioada iernii Austria. Vacante in una din cele sapte noi minuni ale lumii, Iordania la Petra, Locul Botezarii Domnului, Mt. Nebo, Marea Moarta, Aqaba, desertul Wadi Rum, Ajlun, Jerash si Amman Vacante pline de istorie in Egipt la Cairo cu Piramidele si Sfinxul, Valea Regilor, Luxor, Aswan, Croaziera pe Nil si relaxare in statiunile Sharm el Sheikh si Hurghada Vacante insorite in Santorini , mirifica insula in Marea Egee unde casele sunt albe, marea albastra, nisipul negru si rosu iar oamenii deosebit de primitori Pelerinaje minunate in Iordania, Egipt si Israel la Ierusalem cu Golgota si parcurgerea pe jos a Drumului Crucii, Gradina Getsimani, Locul Botezarii Domnului, Nazareth, Mt Tabor, Tiberias, Marea Galileii, Peninsula Sinai, Mt. Fericirilor si Betlehem. Cele mai frumoase Vacante la Ski in Austria! Voyager organizeaza la cerere, circuite/sejururi cu program flexibile in Iordania, Egipt, Israel, Sirya si Grecia(Santorini). Tot la cerere sau in cadrul unui circuit ales, se poate organiza cea mai reusita "Luna de Miere" Voyager - un evantai de oferte pentru vacanta dumneavoastra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: