Bine de stiut pentru un sejur in Iordania

Banci: sunt deschise de la 8.30 a.m. la 12.30 p.m. Si unele de la 3.30 p.m. la 5.30 p.m. in zonele turistice.

Imbracaminte: nu aveti nevoie de multa imbracaminte formala, trebuie sa va imbracati mai conservator decat va imbracati acasa, in spcial daca vreti sa vizitati moschei. Trebuie sa aveti pantofi buni si niste sandale sau papuci pe care sa ii lasati repede jos, va mai trebuie crema de soare, spray pentru insecte sau crema si lanterna pentru siturile din Petra.

Carti de credit: se pot folosi doar in marile hoteluri, marile magazine si restuarntele din Amman, Aquaba si Petra, in rest va trebuie monezi locale.

Limba: in afara locurilor unde vin des turistii tot ce veti gasi este limba araba.

Securitate: Iordania nu are probleme cu securitatea si in general oamenii sunt onesti. Totusi este bine sa nu ii tentati cu o genta deschisa si pune-ti-va valorile in seiful hotelului.

Telefonie: Iordania are un sistem modern de telecomunicatii, dar doar in Amman puteti gasi un numar rezonabil de cabine telefonice; cel mai bine este sa aveti un telefon mobil performant.

Ora: GMT+ 2, si GMT+3 vara din Aprilie pana in Septembrie.

Tipping: serviciile includ niste taxe suplimentare dar nu ar fi rau sa includeti un mic extra. Bacisurile nu sunt obligatorii, dar sigur sunt apreciate intr-o tara cu preturi si taxe mici.

Apa: apa imbuteliata este recomandata.

Moneda: moneda lor este dinarul iordanian(JD) care este impartit in 1000 de fili. Monezile difera de la 5 fili la 1 dinar; bancnotele difera de la ½ dinari la 100 de dinari. Iordanieni calculeaza deasemenea in Piastre(10 fili = 1 piastru)

About voyager28
Agentie de turism Touroperator, Voyager este specializata in circuite, sejururi, croaziere si pelerinaje in Iordania, Egipt, Israel, Sirya, Santorini(Grecia) si pe perioada iernii Austria. Vacante in una din cele sapte noi minuni ale lumii, Iordania la Petra, Locul Botezarii Domnului, Mt. Nebo, Marea Moarta, Aqaba, desertul Wadi Rum, Ajlun, Jerash si Amman Vacante pline de istorie in Egipt la Cairo cu Piramidele si Sfinxul, Valea Regilor, Luxor, Aswan, Croaziera pe Nil si relaxare in statiunile Sharm el Sheikh si Hurghada Vacante insorite in Santorini , mirifica insula in Marea Egee unde casele sunt albe, marea albastra, nisipul negru si rosu iar oamenii deosebit de primitori Pelerinaje minunate in Iordania, Egipt si Israel la Ierusalem cu Golgota si parcurgerea pe jos a Drumului Crucii, Gradina Getsimani, Locul Botezarii Domnului, Nazareth, Mt Tabor, Tiberias, Marea Galileii, Peninsula Sinai, Mt. Fericirilor si Betlehem. Cele mai frumoase Vacante la Ski in Austria! Voyager organizeaza la cerere, circuite/sejururi cu program flexibile in Iordania, Egipt, Israel, Sirya si Grecia(Santorini). Tot la cerere sau in cadrul unui circuit ales, se poate organiza cea mai reusita "Luna de Miere" Voyager - un evantai de oferte pentru vacanta dumneavoastra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: